Nomcentar na Letnjoj skoli ekonomije

Nomotehnički Centar Beograd, juče, 14.jula, učestvovao je na Letnjoj školi ekonomije, pri Institutu ekonomskih nauka, sa predavanjem Budi original, Naučni rad u funkciji kreiranja novih radnih mesta.

Predstavili smo nasu Edukativnu radionicu Zašto plagijat kad može original, u novom ruhu, u svrhu kreiranja novih radnih mesta. Bavimo se, istražujemo i primenjujemo socijalnu inovaciju u nauci, želimo novim programima da studentima i mladim istraživačima pružimo osnovu za dalje istraživanje, da ih ohrabrimo na objavljivanje samostalnih izdanja, kao i da pospešimo njihove veštine u pisanju. Svaki stručni i naučni rad može biti osnova nekog Projekta koji se može implementirati u praksi. Takođe, obraćamo pažnju na vrlo čestu pojavu plagijata u radovima a smatramo da je sem u naučnim radovima to kasnije jako bitno i za one Projekte u praksi, da svako treba da bude upoznat o načinu zaštite svog autorskog dela, kao i šta indolencija u korišćenju tuđih radova, pisanja za druge, ili korišćenje tuđih projekata bez propisane dozvole i papirolgoije, donosi u skladu sa Zakonskom regulativom.

Otvaranje predavanja Nomotehnickog Centra Beograd, preuzeto sa sajta http://www.ien.bg.ac.rs/index.php/sr/component/content/article/13-dogaaji/1639-zvanino-otvorena-17-letnja-kola-ekonomije

 

Zahvaljujemo se Institutu na pozivu, kao i učesnicima, bila nam je čast i zadovoljstvo, nadamo se  da ćemo svi tokom cele nedelje naučiti nešto novo.

Vise na sajtu: http://www.ien.bg.ac.rs/index.php/sr/component/content/article/13-dogaaji/1639-zvanino-otvorena-17-letnja-kola-ekonomije