Šta imaju zajedničko arhitektura i kolači? Recimo, jedan sladak prostor u srcu Skadarlije

Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu.

Zelena oaza, kao prva asocijacija poslastičarnice na samom ulazu u Skadarliju, savršeno stopljenu sa kaldrmom i duhom ovog dela grada i nazivom Šuma zapravo je bilo neverovatno otkriće  jer sam u njoj pronašla ručno pravljene kolače, peciva i sokove,  od lokalnih domaćih namirnica.

Ako ste slični meni, i ne volite slatkiše preterano, nemate onu potrebu da biste za kocku čokolade uradili sve, priznaćete da je teško da nas neko privuče slatkom pričom i opčini na prvi pogled, odnosno ukus.

Mirisi i ukusi  od aronije, zove, drenjina, šljiva  vraćaju u detinjstvo, dok hrskavi, sveži, čokoladni kolači,  bubice sa divljim voćem ili voće pečeno u konjaku izdvajaju ovu poslastičarnicu i neprimetno se uvlače pod kožu posetiocima.

Dve nasmejane devojke, po zanimanju arhitekte, dizajnirale su prostor i osmislile ovo kreativno carstvo u želji da  ljudima pruže nešto inspirativno, izazovno i upečatljivo.

Šuma širi ruke svakog dana u nedelji i toplim zagrljajem dočekuje novajlije, prolaznike, putnike, umetnike, hedoniste i sve one koji su raspoloženi da se zaslade i dragoceno vreme provedu baš u ovom prirodnom skloništu.

AUTOR:
[amo_member id=”7680″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]


PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.