PAMETNE IGRICE UMESTO PAMETNIH MOBILNIH TELEFONA – RAZGIBAJ MOŽDANE VIJUGE UZ ČETIRI KORISNA PREDLOGA

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo da ne razmišljamo o tome koliko sati dnevno provodimo u stalnom tipkanju, gledanju u svetleći ekran,koji nas češće uznemiri nego zabavi i koliko slobodnog vremena izgubimo u virtuelnom svetu. Iz tog razloga istraživala sam na koji način se i odrasli mogu animirati, razgibati svoj mozak i ostaviti telefon po strani. Rezultat je bio impresivan,a evo i predloga:

 1. Bojanka za odrasle
  Kreativne bojanke za odrasle sadrže crno-bele detalje za bojenje,koje će vam pomoći da otkrijete dete u sebi,oslobodite se napetosti i ispoljite svoju kreativnost. Možete ih pronaći u raznim knjižarama, ali moja preporuka jesu Mandala bojanke iz Vulkana,jer je upravo forma mandale oduvek korišćena da pomogne ljudskom umu i pronađe put do unutrašnje harmonije i spokoja.
 2. Metalne mozgalice
  Pametne igračke, mozgalice, zasnovane na starim tehnologijama. Napravljene su od metala i daju vam zadatak da pronađete adekvatno rešenje za postavljenu zagonetku. Prosto rečeno pronaći način kako razdvojiti dva spojena mehanizma,i kasnije ih vratiti u prvobitan položaj. Ove mozgalice će vam učiniti zanimljivim i dane i noći. Nasmejaće vas i probuditi radoznalost kod prijatelja.
 3. Rubikova kocka
  Šarena i okretna,uvek je bila izazov i ubrajala se u komplikovane igrice,koje smiruju,drže pažnju i zahtevaju potpunu koncentraciju. Magična kocka,koju je izumeo Erne Rubik sastavljena je od 26 manjih plastičnih kockica koje se vrte oko središnjeg jezgra. Svaka stranica koja čini kocku u rešenom obliku je različite boje,pa kada se upustite u mozganje nećete odustati dok sve ne budu na svom mestu. Rubikova kocka se smatra jednom od najprodavanijih igračka u svetu.
 4. Grebalice
  Novi izum bojenja je potpuni hit ove godine. Reč je o postepenom “skidanju” tj. grebanju dela slike,ispod koje se nalaze divne, šarene ilustracije. Nakon završene prve faze tehnologijom grebanja, ornamente i ilustracije koje ostaju,možete ukrasiti i promeniti na svoj način i tako se potpuno prepustiti kreativnom ludilu.

Kada malo bolje razmislim,volim ih sve i svakodnevno ih primenjujem. Videćete da to nije naivnost,već potpuno realan i zabavan svet, koji je negde ostao zanemaren, a koji itekako otkriva put mira,spokoja,harmonije i unutrašnje radosti.

“Doći do sebe- jeste prava mudrost”, ističe Niče,pa hajde da pokušamo.

Autor teksta:

[amo_member id=”7680″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.