Lifestyle

Maktub – zapisano je

Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje knjige kojima se uvek vraćam i koje ostave poseban utisak, bez obzira koliko davno su pročitane. Jedna od njih je upravo “Lovac na zmajeve”.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

To je knjiga uz koju se uspavljuješ i budiš, uz koju proživljavaš emotivne trenutke glavnog junaka. Ona koja opisuje ono za čime svi tragamo, ili preciznije što vešto čuvamo i gajimo do kraja života. Reč je zapravo o prijateljstvu, odanosti, ljubavi. O tome da li postoje granice, uslovi, zavist, ili nešto iznad toga što zbližava i jača  nit između dve osobe? Da li godine donose promene, koja strana vodi borbu u sebi i da li ova priča ima sretan kraj?

Hoseini vešto opisuje Avganistan,daleku kulturu i istoriju jedne zemlje, što još više privlači i doprinosi da se opredelite za nju. Najlepše je upoznavati se, na taj način, sa egzotičnim predelima, jer imaš mogućnost da odlutaš u neki novi svet i privremeno tamo boraviš. To je Hoseinijeva umetnost. Sposobnost da te prenese i isključi iz realnosti u kojoj se nalaziš, živiš, postojiš. On te uči da se prepustiš, da doživiš boje, mirise, ukuse. On budi osećanja do te mere da poželiš nekoga od junaka da zagrliš, izgrdiš, pružiš utehu ili pak da se samo osmehneš i nastaviš dalje.

Ono što je zanimljivo jeste to da postoji istoimeni film, ali knjiga je u tom slučaju definitivno pobednik. Mislim da je dragoceno držati je u rukama i danima putovati, jer velika dela se čitaju pažljivo, upijajući svaki deo predano i polako. Preporučujem da je stavite na listu i u nekom skorijem periodu pročitate,jer sam negde sigurna  da će vas ganuti i otvoriti neka nova pitanja,a ko zna možda i navesti da pročitate i preostale dve knige ovog autora.

Ako nakon čitanja ostaje samo ljubav, posebna emocija i nešto što rečima nije moguće opisati,nijeli to dovoljan dokaz da je ova knjiga jedna od onih pravih?

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger
BIO
Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju. U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu. U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.
BLOG
Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read More

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.