IV DEO – MALA PRAVILA PUTOVANJA

UZ MOBILNE APLIKACIJE, PUTOVANJE JE LEPŠE!

Informacione tehnologije i primena u skoro svim sferama našeg života pristuna je od kada su se pojavili prvi andorid telefoni, naročito što većina upravo koristi mobilne telefone sa pomenutom platformom. Tradicionalni načini promocije, trgovine, pa i turizma potpomognuti su novim idejama pretočenim u ikonice koje nam svakim danom sve više zauzimaju ekrane telefona.

Tako su se pojedine izdvojile i upravo ih predstavljamo kao vid podrške i pomoći u situacijama kada Vam je odgovor na neko pitanje bitan i hitan, kada Vam je potrebna informacija ili prosto razmena poneke poruke sa Vašim prijateljima.

Prva u nizu, koja ima veze sa putovanjima, vožnjom i poznavanjem propisa, naročito kazni i prekršaja u saobraćaju, kao i zanimljivosti koje možete listati kada ne vozite, nosi naziv Mladi u saobracaju. Nastala je 2016.godine, u okviru projekta koji je sprovodilo udruženje Nomotehnički centar uz finansijsku podršku Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj. Prva tog tipa, koja služi za edukaciju mladih, ali isto tako sadrži sekciju Prekiršaji i osiguranje gde možete pronaći u pravom trenutku pravu informaciju. Možete je besplatno preuzeti ovde.

Inostrana aplikacija dostupna za IOS platformu na engleskom jeziku, zove se Preety streets. Kao što i sam naziv u prevodu kaže – u pitanju je aplikacija koja Vam pomaže ne da do nekog dela grada dođete najbrže već Vas provodi kroz najlepša mesta dok dolazite do svog cilja. Namenjena je onima koji se po prvi put nalaze u nekom novom gradu i žele da vide ono što je najlepše. Stoga, preuzmite aplikaciju i uživajte. I da, javite da li je pomoglo.

Svakome je za putovanje najbitnije da spakuje kofere! I tu dolazi na red besplatna mobilna aplikacija PackPoint. Ukoliko je preuzmete postaće Vaš prijatelj u organizovanju i planiranju pakovanja i onoga što zaista morate da imate u svom prtljagu, i to sve na osnovu dužine Vašeg putovanja, u zavisnoti od Vaše destinacije i planiranih aktinvosti. Laka je za upotrebu i pozivamo Vas da je što pre preuzmete i krenete na put! Ako ne zaboravite, primamo i razglednice.

Poslednja koju predstavljamo u ovom članku, ali ne manje bitna, svima nam je potrebna, naročito kada ste u državi gde je valuta drugačija od one koju imate. Pogađate, u pitanju je menjačnica na Vašem telefonu ili konvertor valuta. Preporučujemo XE Currency koji besplatno možete preuzeti i uvek znati koliko ste novca potrošli bez da se stalno preračunavate i izračunvate koliko, na primer, forinta je jedan evro.

Srećno putovanje!


AUTOR TEKSTA: Msc Dušica Birovljević.


Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i  Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dušica Birovljević.


ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.