UPOZNAJTE NAŠE EDUKATORE – Dušica Birovljević

Nomotehnički Centar, udruženje skraćenog naziva Nomcentar, iz Beograda, počinje jesenju sezonu edukativnih radionica.

Oblasti koje će prve otvoriti poziv učesnicima su ljudski resursi i menadžment poslovanja.

Odlučili smo da kroz kratkih pet pitanja, predstavimo naše mlade, uspešne edukatore.

Na ovaj način, možete ih ukratko upoznati i postaviti pitanje pre početka edukativnih radionica za sve što Vas interesuje.

Danas, predstavljamo Dušicu Birovljević.


  1. Predstavite nam se ukratko, odakle ste i čime se bavite?

Dušica Birovljević, rođena u Beogradu, master pravnih nauka, direktor i projektni menadžer Udruženja Nomotehnički Centar / Nomcentar. Pored toga sam Ambasador i sudija Evropske nagrade mladih iz Austrije. Bavim se primenom socijalne inovacije u praksi. Posedujem radno iskustvo u oblasti ljudskih resursa, projektnog menadžmenta, javnih nabavki. Hobi su mi informacione tehnologije.

  1. Koji je fokus Vaših radionica, šta učesnici mogu naučiti?

Radionice su sadržane od predavanja iz oblasti administracije, prava, preduzetništva i projektnog menadžmenta. Učesnici na praktičan način i na jednom mestu mogu dobiti informacije za dalji rad, naučiti osnove ili unaprediti svoje znanje i veštine. Koristim nove tehnike i alate, trudim se da uvedem socijalnu inovaciju i naučim druge kako mogu kreirati neke nove projekte koji će uticati na pozitivne društvene promene.

  1. Da li ste više za teoriju ili praksu?

Definitivno za praksu, smatram da je potrebno imati teorijsko znanje ali da je praksa ono što nas uči kako da pronađemo nove načine u radu. Verujem da sve dok se nešto ne proba u praksi, ne znači mnogo u teoriji.

  1. Koje Vam je omiljeno mesto za opuštanje posle napornog radnog dana?

Centralni deo divnog Beograda i kafa sa prijateljima. Svakako, kada mi vreme dopušta, najbolji odmor predstavlja putovanje, makar i za vikend.

  1. Knjiga koju biste preporučili mladima?

Mislim da po broju knjiga predstavljam neki dodatni magacin Lagune, Vulkana i drugih knjigažara, ne mogu se odlučiti zasigurno za jednu, recimo, trenutno čitam knjigu  “Stan u Parizu” Gijom Muso.


Celokupnu biograifju možete pogledati ovde.