Top 5 jesenjih knjiga

Sa dolaskom hladnijih dana i jeseni svakako jedan od načina da na najbolji način provedemo svoje slobodno vreme je da se posvetimo čitanju knjiga. Izdvajamo top 5 knjiga za ovu jesen:

 

  1. Narcis i Zlatousti – Herman Hese

Narcis i Zlatousti je knjiga nobelovca Hermana Hesea u kojem pripoveda o prijateljstvu dva mladića suprostavljenih naravi, intelektualnom Narcisu i čulnom Zlatoustom. Knjiga Narcis i Zlatousti govori o potrebi čoveka da ostavi trag, nešto što smatra vrednim i svrhovitim, te pronalaženju sebe i održavanju vere i smisla često u apsurdnom svetu. Govori o teškim životnim izborima između onoga što društvo nalaže i što duša želi, te vas definitivno neće ostaviti ravnodušnom.

  1. Veronika je odlučila da umre – Paulo Koeljo

Knjiga prati život mlade Veronike koji je po njoj izgubio smisao, te je odlučila da ga okonča. Roman je inspirisan događajima iz života pisca i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim.

  1. Kako razgovaramo: Problemi i rešenja – Fridman Šulc fon Tun

Za ljubitelje psihologije tu je knjiga Fridmana Šulca fon Tuna, psihologa i eksperta za komunikaciju. U poslovnoj komunikaciji, u razgovoru sa partnerom ili u bilo kojoj vrsti svakodnevnog međuljudskog odnosa, često se suočavamo sa raznim poteškoćama, a knjiga obezbeđuje alate i putokaze za poboljšanje svakodnevne komunikacije.

  1. Slika Dorijana Greja – Oskar Vajld

Ova knjiga je o mladom i neodoljivom mladiću Dorijanu koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Kad njegov prijatelj naslika njegov portret, on biva zadivljen, te zaželi da zauvek ostane mlad, neodoljiv i šarmantan kao njegov odraz na platnu. Ta želja mu se i ostvaruje…

  1. Zlo pod suncem – Agata Kristi

Za ljubitelje kriminalističkih romana neprikosnovena je Agata Kristi. Zlo pod suncem je svakako jedna od njenih najboljih napisanih misterija.

Autor teksta:

[amo_member id=”9636″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]


PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. 

Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Tijane Puzić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.