Lifestyle

Šta imaju zajedničko arhitektura i kolači? Recimo, jedan sladak prostor u srcu Skadarlije

Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu.

Zelena oaza, kao prva asocijacija poslastičarnice na samom ulazu u Skadarliju, savršeno stopljenu sa kaldrmom i duhom ovog dela grada i nazivom Šuma zapravo je bilo neverovatno otkriće  jer sam u njoj pronašla ručno pravljene kolače, peciva i sokove,  od lokalnih domaćih namirnica.

Ako ste slični meni, i ne volite slatkiše preterano, nemate onu potrebu da biste za kocku čokolade uradili sve, priznaćete da je teško da nas neko privuče slatkom pričom i opčini na prvi pogled, odnosno ukus.

Mirisi i ukusi  od aronije, zove, drenjina, šljiva  vraćaju u detinjstvo, dok hrskavi, sveži, čokoladni kolači,  bubice sa divljim voćem ili voće pečeno u konjaku izdvajaju ovu poslastičarnicu i neprimetno se uvlače pod kožu posetiocima.

Dve nasmejane devojke, po zanimanju arhitekte, dizajnirale su prostor i osmislile ovo kreativno carstvo u želji da  ljudima pruže nešto inspirativno, izazovno i upečatljivo.

Šuma širi ruke svakog dana u nedelji i toplim zagrljajem dočekuje novajlije, prolaznike, putnike, umetnike, hedoniste i sve one koji su raspoloženi da se zaslade i dragoceno vreme provedu baš u ovom prirodnom skloništu.

AUTOR:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo …
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu …
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u …
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje …
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i …
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje …
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) …
Read More


PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.

*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.
Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).
Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.
ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.