Sloboda pokreta

Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i telo. Sloboda je za mene preduslov za lep život, a radoznao duh me tera da večito tragam i pokušam da prevaziđem sebe.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/


Tako sam, provodeći vreme na društvenim mrežama, otkrila radionicu, verovali ili ne, MAČEVANJA i odlučila da se prijavim. Pitala sam se kako će izgledati taj prvi kontakt sa veštinom o kojoj nisam imala dovoljno znanja, nisam osećala strast nit neku vrstu preteranog interesovanja, već je u ovom slučaju preovladala radoznalost.


Kao što obično biva na početku, očekivala sam klasičan uvod, više teorijskog dela i neku vrstu upoznavanja sa timom,ali nije bilo tako. Doček je bio krajnje emotivan, divan, prijatan,mogu slobodno reći, presudan za moj ostanak ovde. Priča jednog od instruktora o slabostima, nesigurnostima, o veri, ljubavi, istrajnosti, o vrednostima, osećanjima, priča o svemu onome što negde kroz odrastanje svi proživimo , a pitanje je gde potražimo odgovor i šta nam pomogne da ojačamo i stasamo u odlučne, hrabre, snalažljive i samostalne ljude.


Kako je vreme je odmicalo, mi smo nestrpljivo čekali trening, slušali naše instruktore, smejali se, smišljali nazive grupe i pomerali se sa početne tačke prvog časa. Mačevanje je za mene postalo veština vladanja čulima, razvijanje sposobnosti da predosetiš potez protivnika i snalažljivost. Nešto kao kada pokušaš da zažmuriš i krećeš se oprezno do cilja, ali pri svakom kontaktu otkrivaš nešto novo i raduješ se umeću malih koraka.


Dok držiš mač u ruci,mozak radi hiljadu na sat, a ti osećaš nežnost i neku vrstu moći koja vremenom prelazi u ljubav, a ta ljubav postaje verna i trajna, prožeta nizom novih poznanstava, putovanja, avantura, iskustava, turnira i nagrada. Bez preterivanja postaje bezuslovna.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/


Verujem da je sreća u tome što imamo dva Predraga, pa nam se (kako legenda kaže) želje ispunjavaju, a jednu zajedničku imamo – da svakog dana budemo bolji i mačevaoci i ljudi. Oni nas ohrabruju i uče da sa osmehom započnemo i završimo svaku borbu, i da istrajemo do kraja.


Za koji dan vrata ove škole biće otvorena za nove početnike, ljude vedrog duha i pozitivne energije. Biće to poziv za tebe, i sve vas koji čitate ovaj tekst da se pridružite, iskoračite unapred, i promenite nešto kod sebe, jer kako kaže Agata Kristi: “Tajna uspeha je samo u tome da se pokerneš. “

Autor teksta:

[amo_member id=”7680″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.