Lifestyle

Sloboda pokreta

Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i telo. Sloboda je za mene preduslov za lep život, a radoznao duh me tera da večito tragam i pokušam da prevaziđem sebe.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/


Tako sam, provodeći vreme na društvenim mrežama, otkrila radionicu, verovali ili ne, MAČEVANJA i odlučila da se prijavim. Pitala sam se kako će izgledati taj prvi kontakt sa veštinom o kojoj nisam imala dovoljno znanja, nisam osećala strast nit neku vrstu preteranog interesovanja, već je u ovom slučaju preovladala radoznalost.


Kao što obično biva na početku, očekivala sam klasičan uvod, više teorijskog dela i neku vrstu upoznavanja sa timom,ali nije bilo tako. Doček je bio krajnje emotivan, divan, prijatan,mogu slobodno reći, presudan za moj ostanak ovde. Priča jednog od instruktora o slabostima, nesigurnostima, o veri, ljubavi, istrajnosti, o vrednostima, osećanjima, priča o svemu onome što negde kroz odrastanje svi proživimo , a pitanje je gde potražimo odgovor i šta nam pomogne da ojačamo i stasamo u odlučne, hrabre, snalažljive i samostalne ljude.


Kako je vreme je odmicalo, mi smo nestrpljivo čekali trening, slušali naše instruktore, smejali se, smišljali nazive grupe i pomerali se sa početne tačke prvog časa. Mačevanje je za mene postalo veština vladanja čulima, razvijanje sposobnosti da predosetiš potez protivnika i snalažljivost. Nešto kao kada pokušaš da zažmuriš i krećeš se oprezno do cilja, ali pri svakom kontaktu otkrivaš nešto novo i raduješ se umeću malih koraka.


Dok držiš mač u ruci,mozak radi hiljadu na sat, a ti osećaš nežnost i neku vrstu moći koja vremenom prelazi u ljubav, a ta ljubav postaje verna i trajna, prožeta nizom novih poznanstava, putovanja, avantura, iskustava, turnira i nagrada. Bez preterivanja postaje bezuslovna.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/


Verujem da je sreća u tome što imamo dva Predraga, pa nam se (kako legenda kaže) želje ispunjavaju, a jednu zajedničku imamo – da svakog dana budemo bolji i mačevaoci i ljudi. Oni nas ohrabruju i uče da sa osmehom započnemo i završimo svaku borbu, i da istrajemo do kraja.


Za koji dan vrata ove škole biće otvorena za nove početnike, ljude vedrog duha i pozitivne energije. Biće to poziv za tebe, i sve vas koji čitate ovaj tekst da se pridružite, iskoračite unapred, i promenite nešto kod sebe, jer kako kaže Agata Kristi: “Tajna uspeha je samo u tome da se pokerneš. “

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read MorePRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.