[RUMUNIJA LIVE] “LA PISICI CAFE“ – KAFIĆ ZA LJUBITELJE MAČAKA U TEMIŠVARU

Mark Tven je rekao: „Kada neki čovek voli mačke, ja sam njegov prijatelj bez ikakvih daljnjih upoznavanja.”

Fotografija autora: Olga Nazarčić

Mi, ljubitelji mačaka, smo ponekad ekstremni u svojoj ljubavi prema našim čupavim prijateljima. Drugi bi možda čak rekli i čudaci, ali dokle god imamo mačke, niko nam drugi ni ne treba.

Kao strastveni ljubitelj mačaka, volim kada naiđem na svoje istomišljenike. Međutim, do sada nisam naišla na puno njih. Ili bar ne na one koji vole mačke u jednakoj meri kao i ja. Zato je za mene bilo pravo osveženje kada sam došla u Temišvar i saznala za „La pisici“ kafić(što u doslovnom prevodu sa rumunskog znači „kod mačaka“) i odmah se uputila tamo.

Drugarica i ja smo ga tražile dugo ne znajući da nam je sve vreme ispred nosa i da se nalazi u okviru našeg studentskog kompleksa. Naišle smo na starinsku, ali oćuvanu kuću, zabačenu na uglu uličice St. Mihail Jora 3. Iz podruma je dopirala ružičasta svetlost i shvatile smo da smo pronašle naše odredište. Čim smo ušle, obuzeo nas je talas sreće. Prvi zvuk koji se čuo bila je pesma Red Hot Chili Peppersa „Dani California“ što nam je već na početku dalo znak da je ovo odlično mesto. Spustile smo se niz stepenice i otkrile prostoriju podeljenu na dva dela „kuhinju i dnevnu sobu“. Zidovi su bili ukrašeni mandalama, crtežima i slikama mačaka, sa ponekom policom ispunjenom knjigama. Okolo su se nalazile penjalice, grebalice i igračke za mačke, kao i garnitura ispunjena šarenim jastucima. Atmosfera je vrlo prijatna i mačke se slobodno šetaju kroz obe prostorije. Uglavnom lenčare, spavaju, igraju se sa svojim igračkama ili se maze sa svojim posetiocima.

Fotografija autora: Olga Nazarčić.
Fotografija autora: Olga Nazarčić

Sama prostorija odaje neki cozy-vintage vibe koji čini da se osećate prijatno, opušteno i zadovoljno. Od pića se na meniju nalazi sve, od bezalkoholnih do alkoholnih pića i najrazličitijih egzotičnih vrsta čajeva. Pri tom, svaka kesica čaja sa soboom nosi neku motivacionu poruku. Pored usluga pića koje nudi, kafić posluje i kao azil, pa možete usvojiti neku macu.

Pušenje je izričito zabranjeno jer dim smeta macama i nakuplja se u njihovom krznu koje one onda udišu i ližu kada se čiste. Srećom po pušače, postoji letnja baštica na spratu gde je pušenje dozvoljeno.

Osoblje je takođe vrlo prijatno i uvek na usluzi. Tu su za sva pitanja (čak i ona tipa „koja je ovo pesma koju ste upravo pustili?“ pošto se u „La pisici“ uvek čuje neka dobra muzika). Takođe, dobro barataju engleskim jezikom, tako da nećete imati problema sa komunikacijom ukoliko ne znate rumunski.

Sve u svemu, ovo je izvrstan kafić koji treba posetiti, čak i ako niste ljubitelj mačaka(verujte mi, zavolećete ih) jer je mesto zaista nesvakidašnje, zadivljujuce i opuštajuće.

Autor teksta:
[amo_member id=”7473″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. 

Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Olge Nazarčić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.