Možete pogledati neke od naših projekata, napravili smo izbor posebno za internet mesto, kao prikaz dela onoga što radimo.

Odlučili smo da uključimo naše čitaoce i pratioce u kreiranje tema za naš blog. Zapravo, naše blog sekcije: pravni blog, blog ljudskih resursa i ekonomije, lifestyle blog. Kako svakog meseca imamo sve veći broj poseta, članaka koji su traženi iako su napisani pre više od dve godine, obradili smo preko 200 različitih tema, želimo da Vam damo priliku da nam predložite teme za pisanje a isto tako učestvujete u našem blog izazovu, gde su naše kolege spremile poklone za Vas.

Blog izazov, odvija se se u par koraka:

Korak 1. Na našem Instagram profilu i Instagram story-iju objavićemo pitanja za sve naše blog sekcije, svakog dana za po jednu, i pitaćemo Vas da nam predložite teme.

Korak 2. Od Vaših predloga odabraćemo one koje do sada nismo obradili.

Korak 3. Imamo rok od 30 dana da ih napišemo i objavimo na našem sajtu.

Korak 4. 30 dana od objavljivanja pratićemo analitiku poseta.

Korak 5. Tema koja bude imala najviše poseta i onaj ko je predložio dobija poklon set od nas.

Ovog puta otvaramo poziv koji prati naslov našeg pravnog bloga, samo ovoga puta u vezi pravnih pitanja. Stoga, svakog petka možete putem društvenih mreža, da nam pošaljete poruku, ostavite komentar, rado ćemo odgovoriti i pomoći.

Takodje, na ovaj način, želimo da saznamo šta je to što Vas interesuje da bismo isto pretočili u stručan tekst. 

Učešće je besplatno, stoga možete postavljati pitanja a mi ćemo u skladu sa našim mogućnostima pomoći. 

Na kafi sa Nomotehničkim centrom u digitalnom okruženju, možete pitati sve vezano za pravne teme kao i pisanje projekata. Ako imate neku pravnu nedoumicu, tu smo da pomognemo. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.

Osnove saobraćajne kulture uz primenu digitalne inovacije (vebinara) kao modelu prevencije i usvajanja pozitivnih stavova ponašanja u saobraćaju – Poštuj propise, budi saobraćajno kulturan!

Projekat ima za cilj da na sveobuhvatan način postavi osnove saobraćajne kulture koristeći inovacaju i digitalne tehnologije, kako bi što većem broju građana približila značaj iste i uticala na razvoj pozitivnih stavova o bezbednosti saobraćaja. Edukacijom na inovativan način, veći broj građana biće u mogućnosti da se pravovremeno informiše.
Projekat finansira Gradska uprava grada Beograda,
Sekretarijat za saobraćaj.

(Oktobar 2016 – Mart 2017)

 

Aplikacija je kreirana u okviru projekta „Edukacija i podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja kod mladih kroz kreiranje i upotrebu mobilne aplikacije kao modelu inovativno-kreativnog učenja“ koji sprovodi Nomotehnički centar uz finansijsku podršku Gradskog sekretarijata za saobraćaj grada Beograda.

Edukacija i podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja kod mladih kroz kreiranje i upotrebu mobilne aplikacije kao modelu inovativno-kreativnog učenja

Aplikacija ima tri glavne kategorije, a to su:
– Mladi u saobraćaju – u okviru koje postoji mapa školskih ustanova u Beogradu, informacije o bezbednom ponašanju u saobraćaju, greškama mladih vozača, uticaju alkoholizma na ponašanje u saobraćaju, kao i pregled saobraćajnih znakova;
– Prekršaji i osiguranje – pregled informacija vezanih za obavezno osiguranje putnika, krivičnopravnu odgovornost u saobraćaju, proceduru u slučaju saobraćajne nesreće vezanu za naplatu štete, kao i infomacije o kaznama za prekršaje u saobraćaju;
– Aktivizam – pregled informacija vezanih za bezbednost dece u saobraćaju i predlozi inovativnih modela za rešavanje pitanja bezbednosti dece u saobraćaju.
Aplikacija sadrži i tri ankete kojima korisnici i korisnice testiraju svoje znanje na temu bezbednosti u saobraćaju.

(Oktobar 2015 – April 2016)

 

U okviru projekta, pobednički video,  OŠ Miloje Vasić, Beograd – POGLEDAJTE OVDE.

FOTOGRAFIJE možete pogledajte OVDE.

 

Socijalna inovacija u funkciji saobraćajne bezbednosti

„Budi inovativan – Kreiraj saobraćajnu bezbednost”

Projekat je konceptualno baziran na inostranim iskustvima, pre svega po ugledu na strateška dokumenta EU (Evropa 2020, Horizon 2020) i Socijalnu inovaciju sa ciljem promovisanja transparentnosti i interakcije između svih učesnika u saobraćaju, gde želimo da postojeće probleme kanališemo kroz proces inovativnih rešenja, predloga i oglednih primera u praksi i na terenu.

Aktivna participacija u projektu, mogla se ostvariti putem web sajta za projekat. gde su bili Propisi iz oblasti bezbednosti saobraćaja, besplatni za preuzimanje, uputstva i objašnjenja Socijalne inovacije, Evrope 2020 I Horizona 2020 sa aktuelnim predlozima Projekata, kao i pojašnjenja kako građani svoje predloge mogu pretvoriti u projekte.

Takođe, mladi do 35.godina starosti, sa teritorije Grada Beograda, imali su mogućnost da snime video sa odgovorom šta je za njih bezbednost saobraćaja.

Istovremeno, predstavnici stručne i naučne javnosti, imali su aktivno učešće pisanjem eseja, na temu iz oblasti bezbednosti saobraćaja, koji s ubili predstavljeni na završnoj Konferenciji u aprilu 2015.godine.

Projekat je finansiran iz budžeta Grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj, u periodu od 02.12.2014.godine do 02.06.2015.godine. 

 

Socijalna inovacija u službi efikasnog ostvarivanja prava socijalne zaštite – Budi uključen!

Projekat je pomogao mamama i trudnicama kroz besplatnu pravnu pomoć i pomoć u obrazovanju u vidu podrške u objavi stručnih i naučnih radova, kao načinu direktnog podsticaja u nastavku obrazovanja koje našoj ciljnoj grupi može pružiti bolje uslove za kasniji život. Takođe, aktivnosti su bile namenjene i organima lokalne samouprave koji se bave socijalnom zaštitom naročito kroz spoznaju novih modela koje i u budućnosti mogu primenjivati u profesionalizaciji rada, uz upustva iz strateških dokumenata Evropa 2020 kao i projekata za finansiranje iz inostranstva, Horizon 2020 i direktna primena socijalne inovacije u oblasti socijalne zaštite.
Projekat uz finansijsku podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Gradske uprave grada Beograda.