Lifestyle

PAMETNE IGRICE UMESTO PAMETNIH MOBILNIH TELEFONA – RAZGIBAJ MOŽDANE VIJUGE UZ ČETIRI KORISNA PREDLOGA

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo da ne razmišljamo o tome koliko sati dnevno provodimo u stalnom tipkanju, gledanju u svetleći ekran,koji nas češće uznemiri nego zabavi i koliko slobodnog vremena izgubimo u virtuelnom svetu. Iz tog razloga istraživala sam na koji način se i odrasli mogu animirati, razgibati svoj mozak i ostaviti telefon po strani. Rezultat je bio impresivan,a evo i predloga:

 1. Bojanka za odrasle
  Kreativne bojanke za odrasle sadrže crno-bele detalje za bojenje,koje će vam pomoći da otkrijete dete u sebi,oslobodite se napetosti i ispoljite svoju kreativnost. Možete ih pronaći u raznim knjižarama, ali moja preporuka jesu Mandala bojanke iz Vulkana,jer je upravo forma mandale oduvek korišćena da pomogne ljudskom umu i pronađe put do unutrašnje harmonije i spokoja.
 2. Metalne mozgalice
  Pametne igračke, mozgalice, zasnovane na starim tehnologijama. Napravljene su od metala i daju vam zadatak da pronađete adekvatno rešenje za postavljenu zagonetku. Prosto rečeno pronaći način kako razdvojiti dva spojena mehanizma,i kasnije ih vratiti u prvobitan položaj. Ove mozgalice će vam učiniti zanimljivim i dane i noći. Nasmejaće vas i probuditi radoznalost kod prijatelja.
 3. Rubikova kocka
  Šarena i okretna,uvek je bila izazov i ubrajala se u komplikovane igrice,koje smiruju,drže pažnju i zahtevaju potpunu koncentraciju. Magična kocka,koju je izumeo Erne Rubik sastavljena je od 26 manjih plastičnih kockica koje se vrte oko središnjeg jezgra. Svaka stranica koja čini kocku u rešenom obliku je različite boje,pa kada se upustite u mozganje nećete odustati dok sve ne budu na svom mestu. Rubikova kocka se smatra jednom od najprodavanijih igračka u svetu.
 4. Grebalice
  Novi izum bojenja je potpuni hit ove godine. Reč je o postepenom “skidanju” tj. grebanju dela slike,ispod koje se nalaze divne, šarene ilustracije. Nakon završene prve faze tehnologijom grebanja, ornamente i ilustracije koje ostaju,možete ukrasiti i promeniti na svoj način i tako se potpuno prepustiti kreativnom ludilu.

Kada malo bolje razmislim,volim ih sve i svakodnevno ih primenjujem. Videćete da to nije naivnost,već potpuno realan i zabavan svet, koji je negde ostao zanemaren, a koji itekako otkriva put mira,spokoja,harmonije i unutrašnje radosti.

“Doći do sebe- jeste prava mudrost”, ističe Niče,pa hajde da pokušamo.

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger
BIO
Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju. U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu. U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.
BLOG
Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read More

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.