Lifestyle

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE JESEN NAJBOLJE VREME ZA POZORIŠTE?

Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ušuškanoj fotelji.

Postoji i drugačiji način da u zatvorenom prostoru uživamo i na neko vreme budemo u drugoj dimenziji, okrenuti samo mašti, doživljaju a istovremeno nadahunuti i ispunjeni.

Pozorište, koje iznova rađa neki novi pogled na život, utiče na gledaoce i donosi promenu, bilo na emotivnom, kulturnom ili vizuelnom stanju,  nadograđuje i oplemenjuje duh i telo, upravo predstavlja idealno mesto za hladne jesenje dane.

Zašto je pozorište posebno? U teatru svi jednako ćutimo, različito reagujemo, doživljavamo i proživljavamo delo koje se odigrava na sceni, i zaključujemo da nam je sve više potrebna ta vrsta katarzem zaklona od stresa, gužve i meteža.

Zahvaljujući Klubu ljubitelja pozorišta nikada nije bilo jednostavnije doći do karata. U slučaju da se  brzinom svetlosti rasprodaju, postoji uvek opcija da neko otkaže i karta na kraju bude obezbeđena. Svakog meseca na mail stižu  obaveštenja, predlozi i najave koje rado čitam, napravim izbor i online rezervišem. Sve provereno radi, bez komplikacija, stajanja u redu i prepuštanja na milost i nemilost pozorišnim blagajnama.

Ukoliko Vam je potrebna preporuka i u moru dobrih predloga, ne znate odakle početi, evo male liste za prvu pomoć pri odabiru:  “Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” (Reflektor teatar), “Slučajnu smrt jednog anarhiste” (JDP) i “Čorbu od kanarinca” (Zvezdara teatar).

Sigurna sam da ćete uživati i jesen, žutu i pomalo sumornu, pretovoriti u neku lepšu sliku, inspirisani pričom koju pozorište ima spremnu za Vas.

 

 

AUTOR:
Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo …
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu …
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u …
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje …
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i …
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje …
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) …
Read More
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.
Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).
Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.
ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.