PRAVNIK NA TRŽIŠTU RADA: IZAZOVI I (NE)PRILIKE

Mi smo udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, mnogi nas znaju po skraćenom nazivu Nomcentar.
Bavimo se pravnom i nomotehničkom delatnošću, edukacijom i izdavaštvom, naši članovi su mladi pravnici, želimo da prikažemo znanja i veštine koje predstavljaju nove zahteve pravne struke.

Mi koristimo u projektima pravo na inovativan način, uspešno smo kreirali različite online platforme i mobilne aplikacije i želimo da svima pružimo mogućnost da se upoznaju sa novim izazovima na tržištu rada, naročito mladim pravnicima.

O čemu se radi?

Osmislili smo dinamičan događaj, čiju primenu počinjemo online kampanjom. 

ONLINE KAMPANJA

Na zanimljiv način, bićeš u mogućnosti da saznaš o razvoju karijere u advokaturi, poreskom i bankarskom sektoru, nevladinim organizacijama i naučno- istraživačkom sektoru.

JEL TO SVE?

Ne, ovo je samo početak. Biće predstavljena i inovativna zanimanja u oblasti informacionih tehnologija i marektinga.  Nakon online kampanje, slede i događaji uživo.

Posle kampanje?

Nakon online kampanje, vidimo se uživo na našim Panel diskusijama, gde možete uživo postavljati pitanja i poneti svoj CV, ostaviti ga nasem udruzenju, ukoliko zelite da Vas pozovemo da se prikljucite našim projektim aktivnostima.

Ukoliko si student, apsolvent ili diplomirani pravnik mi možemo da ti pomognemo u daljoj karijeri!
Naše iskusne kolege ponudile su jedinstvene odgovore mladim pravnicima na pitanje: Kako do posla nakon diplome?
Zvanje diplomiranog pravnika u današnje vreme može da ponudi čitavu paletu novih i dinamičnih zanimanja koja predstavljaju budućnost pravničke struke.
Neka tvoje buduće zanimanje pobedi trenutnu statistiku!
Stay tuned!

Kako do posla nakon diplome?

U okviru online kampanje pod nazivom: 
“Pravnik na tržištu rada: Izazovi i (ne)prilike” naše iskusne kolege ponudile su jedinstvene odgovore mladim pravnicima na pitanje: 
Kako do posla nakon diplome?
Zvanje diplomiranog pravnika u današnje vreme može da ponudi čitavu paletu novih i dinamičnih zanimanja koja predstavljaju budućnost pravničke struke.
Danas, pročitajte intervju sa Zlatavnom Omerspahićem, magistrom pravnih nauka, koji Vam daje odgovore na koji način možete usmeriti Vašu pravnu karijeru, kao i šta su to najveći izazovi.

Najčešće navodjena promena koju bi ispitanici uneli u obrazovni program na domaćim pravnim fakultetima je – PRAKSA! Nedostatak prakse osetan je tokom studija što negativno utiče na prosečno vreme studiranja, jer studenti mahom ne razumeju u potpunosti ono što uče iz obimnih knjiga! Povezivanje, razumevanje, dodir sa praktičnim delom pravne nauke jesu veštine koje želimo da približimo studentima i mladim pravnicima! Priključi se – uključi se!

ORGANIZACIONI ODBOR

Članovi našeg udruženja angažovani na projektu:

Msc Dušica Birovljević

Osnivač Nomotehničkog Centra Beograd

Slobodan Petrović, doktorand

Upravni odbor

Milica Jeličić

Upravni odbor

Dragana Vidaković, advokat

Upravni odbor

Tamara Spasić

Organizacioni odbor, dizajn logoa i marketing

Marija Mijajlović

Organizacioni odbor

Jelica Kusmuk

Organizacioni odbor

Dubravka Savić

Organizacioni odbor

Zlatan Omerspahić

Organizacioni odbor

Sandra Živković

Organizacioni odbor