Nomcentar na Letnjoj skoli ekonomije

Nomcentar na Letnjoj skoli ekonomije

Nomotehnički Centar Beograd, juče, 14.jula, učestvovao je na Letnjoj školi ekonomije, pri Institutu ekonomskih nauka, sa predavanjem Budi original, Naučni rad u funkciji kreiranja novih radnih mesta.

Predstavili smo nasu Edukativnu radionicu Zašto plagijat kad može original, u novom ruhu, u svrhu kreiranja novih radnih mesta. Bavimo se, istražujemo i primenjujemo socijalnu inovaciju u nauci, želimo novim programima da studentima i mladim istraživačima pružimo osnovu za dalje istraživanje, da ih ohrabrimo na objavljivanje samostalnih izdanja, kao i da pospešimo njihove veštine u pisanju. Svaki stručni i naučni rad može biti osnova nekog Projekta koji se može implementirati u praksi. Takođe, obraćamo pažnju na vrlo čestu pojavu plagijata u radovima a smatramo da je sem u naučnim radovima to kasnije jako bitno i za one Projekte u praksi, da svako treba da bude upoznat o načinu zaštite svog autorskog dela, kao i šta indolencija u korišćenju tuđih radova, pisanja za druge, ili korišćenje tuđih projekata bez propisane dozvole i papirolgoije, donosi u skladu sa Zakonskom regulativom.

Otvaranje predavanja Nomotehnickog Centra Beograd, preuzeto sa sajta http://www.ien.bg.ac.rs/index.php/sr/component/content/article/13-dogaaji/1639-zvanino-otvorena-17-letnja-kola-ekonomije

 

Zahvaljujemo se Institutu na pozivu, kao i učesnicima, bila nam je čast i zadovoljstvo, nadamo se  da ćemo svi tokom cele nedelje naučiti nešto novo.

Vise na sajtu: http://www.ien.bg.ac.rs/index.php/sr/component/content/article/13-dogaaji/1639-zvanino-otvorena-17-letnja-kola-ekonomije 

 

#FOLOW US ON INSTAGRAM