Lepota življenja

S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) mogu slobodno da kažem da je mnogo savršenih dana u mom životu. Još u ranom detinjstvu otkrila sam sposobnost primećivanja uglavom lepih stvari i beleženja nekih događaja koji bi mi izmamili osmeh, probudili neku uspomenu ili doneli pozitivnu energiju, zahvalnost, ljubaznost i sve te važne vrednosti, ljubav uz koju sam rasla.


Vremenom sam stekla neke navike pa jutrom obično uživam u laganoj muzici, omiljenoj ovsenoj kaši i sestrinom glasu “preko žice”. U tim trenucima zahvaljujem savremenoj tehnologji, eri interneta i skajpa koja nam pruža mogućnost da pijemo kafu bez obzira na kilometre i daljinu koja nas razdvaja.

Preostalo vreme provodim na mestima koja me ispunjavaju, pa predlažem nekoliko omiljenih, uz par fotografija koje će upotpuniti doživljaj i preneti delić atmosfere.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Prvo mesto zauzima Kalenić pijaca, cvetna oaza prepuna raznovrsnih mirisa i ukusa. Bilo da ste ljubitelji voća, povrća, cveća ili začina, ovo mesto će vas očarati i sigurno rezervisati kartu za povratak. Na Kaleniću ćete potrošiti više nego što planirate, ali ćete se kući vratiti bogatiji jer ovo mesto ima dušu i na neki neopisiv način šarmira posetioce.

Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Drugo mesto dodeljujem lokalnim kafićima. Baš tu na uglu Kalenića gde uživam u domaćoj kafi, citrusnim mirisima i izvrsnim pekarskim delicijama od vanile, cimeta, jabuke, čokolade. Ima li šta lepše od mirisnog jutra, u kojima je jedina dilema opredeliti se za slani ili slatki doručak, dok u pozadini svira neka divna muzika koja vas navodi da zaigrate, ili bar na neki način ispratite ritam?


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Treće pripada vodi, bazenima ili reci. Mestima šarenih peškira, mornarskih majica, japanki, mirisa letnjih kremi za sunčanje i preplanulih ljudskih figura. Plavetnilo koje se širi pred očima budi maštu, mami osmeh i poziva telo da se što pre prepusti letnjem izazovu, plivanju i ronjenju dok usne ne dobiju boju zrelih šljiva, a prsti ne postanu beli poput zimskih pahulja.

Obožavam te spontane dane, bez planova, satnica, pravila i obaveza. Najčešće vikende, čija je najveća vrednost sloboda u kojoj se najlakše snalazim. Ispunjeni bojama, glasovima dragih ljudi, sportskim aktivnostima, kulinarskim veštinama i kreativnim inovacijama, u potpunosti doprinose da se osećam ispunjeno, sretno i voljeno, što zapravo i jeste smisao i definicija mog savršenog dana.


Pitam se da li se krećemo na istim mestima? Koja je vaša definicija savršenog dana i da li šta vam od svega ovoga izgleda vredno, da ga želite?

Autor teksta:

[amo_member id=”7680″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.