Lifestyle

Lepota življenja

S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) mogu slobodno da kažem da je mnogo savršenih dana u mom životu. Još u ranom detinjstvu otkrila sam sposobnost primećivanja uglavom lepih stvari i beleženja nekih događaja koji bi mi izmamili osmeh, probudili neku uspomenu ili doneli pozitivnu energiju, zahvalnost, ljubaznost i sve te važne vrednosti, ljubav uz koju sam rasla.


Vremenom sam stekla neke navike pa jutrom obično uživam u laganoj muzici, omiljenoj ovsenoj kaši i sestrinom glasu “preko žice”. U tim trenucima zahvaljujem savremenoj tehnologji, eri interneta i skajpa koja nam pruža mogućnost da pijemo kafu bez obzira na kilometre i daljinu koja nas razdvaja.

Preostalo vreme provodim na mestima koja me ispunjavaju, pa predlažem nekoliko omiljenih, uz par fotografija koje će upotpuniti doživljaj i preneti delić atmosfere.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Prvo mesto zauzima Kalenić pijaca, cvetna oaza prepuna raznovrsnih mirisa i ukusa. Bilo da ste ljubitelji voća, povrća, cveća ili začina, ovo mesto će vas očarati i sigurno rezervisati kartu za povratak. Na Kaleniću ćete potrošiti više nego što planirate, ali ćete se kući vratiti bogatiji jer ovo mesto ima dušu i na neki neopisiv način šarmira posetioce.

Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Drugo mesto dodeljujem lokalnim kafićima. Baš tu na uglu Kalenića gde uživam u domaćoj kafi, citrusnim mirisima i izvrsnim pekarskim delicijama od vanile, cimeta, jabuke, čokolade. Ima li šta lepše od mirisnog jutra, u kojima je jedina dilema opredeliti se za slani ili slatki doručak, dok u pozadini svira neka divna muzika koja vas navodi da zaigrate, ili bar na neki način ispratite ritam?


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

Treće pripada vodi, bazenima ili reci. Mestima šarenih peškira, mornarskih majica, japanki, mirisa letnjih kremi za sunčanje i preplanulih ljudskih figura. Plavetnilo koje se širi pred očima budi maštu, mami osmeh i poziva telo da se što pre prepusti letnjem izazovu, plivanju i ronjenju dok usne ne dobiju boju zrelih šljiva, a prsti ne postanu beli poput zimskih pahulja.

Obožavam te spontane dane, bez planova, satnica, pravila i obaveza. Najčešće vikende, čija je najveća vrednost sloboda u kojoj se najlakše snalazim. Ispunjeni bojama, glasovima dragih ljudi, sportskim aktivnostima, kulinarskim veštinama i kreativnim inovacijama, u potpunosti doprinose da se osećam ispunjeno, sretno i voljeno, što zapravo i jeste smisao i definicija mog savršenog dana.


Pitam se da li se krećemo na istim mestima? Koja je vaša definicija savršenog dana i da li šta vam od svega ovoga izgleda vredno, da ga želite?

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read More

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.