KAKO SE MOTIVISATI ZA VJEŽBANJE?

Svi bismo mi voljeli da vodimo zdraviji život, da se ljepše osjećamo u svojoj koži i da sebi budemo ljepši. Sve to možemo postići ukoliko vježbamo. Ali bez obzira što znamo sve benefite vježbanja i bavljenja sportom, nekad nam je teško pokrenuti se i učiniti nešto dobro za nas i naše zdravlje i tijelo.

Zato vam nudimo par savjeta kako da se lakše motivišete i odlučite početi sa vježbanjem.

NEMOJTE SE FORSIRATI

Postepeno krenite sa vježbanjem. Niko ne kaže da morate vježbati svaki dan po sat vremena dnevno. Bolje i da vježbate svaki drugi dan po 15  minuta nego nikako. Kako vrijeme bude prolazilo povećavaćete vrijeme koje provodite vježbajući,a i time ćete izbjeći vjerovatno i upalu mišića.

VJEŽBAJTE UZ OMILJENU MUZIKU

Ukoliko vježbate kod kuće, pustite omiljenu muziku. One će vas dodatno motivirati za vježbanje i vidjećete i sami kako vrijeme brže prolazi uz zvuke omiljene pjesme.

GLEDAJTE OMILJENI FILM ILI SERIJU UZ VJEŽBANJE

Zvuči čudno, ali i to je moguće. Možete gledati film ili epizodu omiljene serije i vježbati. Što da ne? Zašto ne bi na primjer radili čučnjeve i vježbali. Uživate, a u isto vrijeme radite nešto dobro za sebe.

VJEŽBAJTE U DRUŠTVU

Lakše se motivirati za vježbanje ukoliko imate još nekog u društvu ko želi da radI na sebi i na svom zdravlju. Zato dogovorite sa prijateljima rekreaciju, teretanu, vožnju biciklom itd. Umjesto da sjedite i ispijate kafe u kafiću, ovaj put dogovorite druženje uz rekreaciju I biće vam mnogo zanimljivije a činite nešto dobro i svom tijelu i zdravlju.

VJEŽBAJTE U PRIRODI

Priroda nas motiviše na akciju, lakše nam se pokrenuti kad smo u prirodi nego u našoj sobi. Tu su i u mnogim gradovima teretane na otvorenom, staze za trčanje i bicikliste. Ne košta vas ništa, a višestruki su benefiti.

MOTIVIŠITE SE

Pratite na društvenim mrežama stranice koje promovišu zdrav život i vježbanje. To će vas motivirati na vježbanje kad vidite transformacije ljudi koji su uspjeli da transformištu svoj život i promjene ga zahvaljujući vježbanju.

APLIKACIJA ZA VJEŽBANJE

Ukoliko ste više kućni tip, instalirajte aplikaciju za vježbanje na svom telefonu. Tako ćete se lakše motivirati za vježbanje, imaćete podsjetnik,  a neće vas ništa koštati.

KUPITE OPREMU  ZA VJEŽBANJE

Lakše nam je motivirati se za vježbanje kad na sebi imamo opremu u kojoj se osjećamo ugodno i lijepo nam stoji, nego da smo u staroj pocjepanoj trenerci.  Zato uložite u lijepu I kvalitetnu opremu za  vježbanje i nećete zažaliti.

Autor teksta:

[amo_member id=”5964″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.

PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Tijana Puzić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.