Lifestyle

KAKO SE MOTIVISATI ZA VJEŽBANJE?

Svi bismo mi voljeli da vodimo zdraviji život, da se ljepše osjećamo u svojoj koži i da sebi budemo ljepši. Sve to možemo postići ukoliko vježbamo. Ali bez obzira što znamo sve benefite vježbanja i bavljenja sportom, nekad nam je teško pokrenuti se i učiniti nešto dobro za nas i naše zdravlje i tijelo.

Zato vam nudimo par savjeta kako da se lakše motivišete i odlučite početi sa vježbanjem.

NEMOJTE SE FORSIRATI

Postepeno krenite sa vježbanjem. Niko ne kaže da morate vježbati svaki dan po sat vremena dnevno. Bolje i da vježbate svaki drugi dan po 15  minuta nego nikako. Kako vrijeme bude prolazilo povećavaćete vrijeme koje provodite vježbajući,a i time ćete izbjeći vjerovatno i upalu mišića.

VJEŽBAJTE UZ OMILJENU MUZIKU

Ukoliko vježbate kod kuće, pustite omiljenu muziku. One će vas dodatno motivirati za vježbanje i vidjećete i sami kako vrijeme brže prolazi uz zvuke omiljene pjesme.

GLEDAJTE OMILJENI FILM ILI SERIJU UZ VJEŽBANJE

Zvuči čudno, ali i to je moguće. Možete gledati film ili epizodu omiljene serije i vježbati. Što da ne? Zašto ne bi na primjer radili čučnjeve i vježbali. Uživate, a u isto vrijeme radite nešto dobro za sebe.

VJEŽBAJTE U DRUŠTVU

Lakše se motivirati za vježbanje ukoliko imate još nekog u društvu ko želi da radI na sebi i na svom zdravlju. Zato dogovorite sa prijateljima rekreaciju, teretanu, vožnju biciklom itd. Umjesto da sjedite i ispijate kafe u kafiću, ovaj put dogovorite druženje uz rekreaciju I biće vam mnogo zanimljivije a činite nešto dobro i svom tijelu i zdravlju.

VJEŽBAJTE U PRIRODI

Priroda nas motiviše na akciju, lakše nam se pokrenuti kad smo u prirodi nego u našoj sobi. Tu su i u mnogim gradovima teretane na otvorenom, staze za trčanje i bicikliste. Ne košta vas ništa, a višestruki su benefiti.

MOTIVIŠITE SE

Pratite na društvenim mrežama stranice koje promovišu zdrav život i vježbanje. To će vas motivirati na vježbanje kad vidite transformacije ljudi koji su uspjeli da transformištu svoj život i promjene ga zahvaljujući vježbanju.

APLIKACIJA ZA VJEŽBANJE

Ukoliko ste više kućni tip, instalirajte aplikaciju za vježbanje na svom telefonu. Tako ćete se lakše motivirati za vježbanje, imaćete podsjetnik,  a neće vas ništa koštati.

KUPITE OPREMU  ZA VJEŽBANJE

Lakše nam je motivirati se za vježbanje kad na sebi imamo opremu u kojoj se osjećamo ugodno i lijepo nam stoji, nego da smo u staroj pocjepanoj trenerci.  Zato uložite u lijepu I kvalitetnu opremu za  vježbanje i nećete zažaliti.

Autor teksta:

Tijana Puzić

Tijana Puzić

Mentor / Law blogger
BIO
Tijana Puzić je rođena 1990.  godine u Prijedoru gdje je završila srednju školu za turističkog tehničara. Nakon srednje škole upisuje Pravni fakultet na Univerzitetu u Banjoj Luci gdje ga uspješno završava. Učestvovala je na više seminara i treninga koja su se bavili prije svega rodnom ravnopravnošću i ženskim pravima u Leskovcu, Nišu, Sarajevu i na Jahorini. Učestvovala je i u pripremi kampanje 16 dana aktivizma koja ima za cilj podizanje svijesti javnosti o borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Posao iz snova za nju predstavlja spoj prava i ekonomije i njen cilj je da se u budućnosti više obrazuje u toj oblasti. Pisanjem se bavi otkad zna za sebe i u slobodno vrijeme piše poeziju i prozu. Takođe se bavi humanitarnim i volonterskim radom i bila je član udruženja Nova generacija koja se bavi brigom o djeci iz socijalno ugroženih porodica. Aktivno govori engleski jezik, a služi se i njemačkim i španskim. Hobiji su joj još i putovanja, šivanje i krojenje i bavljenje sportom.  Njen moto je da u životu trebamo da cijenimo sitnice jer one čine život.
Tijana Puzić was born in Prijedor, Bosnia and Herzegovina in 1990. She graduated from the Faculty of Law at University of Banja Luka. She was participated in seminars about gender equality in Niš, Leskovac, Serbia and in Jahorina, Bosnia and Herzegovina. Also she participated in campaign 16 days of activism against gender violence. She is a volunteer in non-governmental organization  Nova generacija who is primarily concerned with protection and promotion of childrens rights. She speaks English language and she has a basic  knowledge of German and Spanish language. Currently she works in Republic administration for geodetic and property affairs in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. Her hobby is writting. Also she likes to travel.
BLOG
Jubilarna nagrada predstavlja pravo radnika na naknadu za ostvareni određeni broj godina radnog staža. Jubilarna nagrada je obično novčana nagrada ...
[...]
Svi bismo mi voljeli da vodimo zdraviji život, da se ljepše osjećamo u svojoj koži i da sebi budemo ljepši ...
[...]
Slobodno vrijeme koje imamo često protraćimo i ne umijemo ga kvalitetno iskoristiti. Vrijeme provedeno ispred televizora ili na internetu i ...
[...]
Interesi službe, odnosno opšti interesi koji stoje u osnovi tretiranja nekih podataka ili činjenica tajnim, nalažu potrebu da se obezbijedi ...
[...]
Zakonodavac je predvidio nekoliko oblika ovog djela. Prvi oblik inkriminiše davanje lažnog iskaza od strane svjedoka, vještaka, prevodioca ili tumača, ...
[...]
Susvojina postoji kada dva ili više lica imaju pravo svojine na jednoj stvari, svaki prema svom udelu. Suvlasništvo može nastati: ...
[...]
Usvojenje je ustanova socijalne zaštite i porodičnog prava. Sa stanovišta socijalne zaštite, usvojenje ostvaruje značajnu funkciju zbrinjavanja djece bez roditeljskog ...
[...]
Termin “pranje novca” u pojmovnom smislu, nastao je u SAD. Pranje novca predstavlja poseban oblik privrednog kriminaliteta koji u poslednje ...
[...]
Strah  je posebno stanje svijesti i kao najstarija emocija prevashodno je medicinska kategorija. Ne postoji osoba koja ga nije doživjela ...
[...]
Radni odnos može da se zasnuje sa licem koje ima najmanje 15 godina života, i ispunjava druge uslove za rad ...
[...]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.

PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Tijana Puzić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.