Lifestyle

KAFFA

Dobro poznata lokacija sastanaka i rastanaka u centru, kod sata, uvek postavlja pitanje gde ćemo na kafu?

U gradu koji vrvi od lokalnih pržionica, prodavnica kafe, popularnih lokala raznovrsnih ukusa i mirisa ovog čarobnog napitka, mesto broj jedan za mene je Koffein.
 
Svi ljubitelji kafe složiće se da kafu treba piti na retkim, proverenim mestima na kojima se pri svakom gutljaju oseća intezivan ukus kofeina,  aroma koja satima ostaje u ustima i slast koju telo oseća dok ona ispunjava sva čula.
 

Espresso je za mene rapsodija ukusa, mala doza radosti, doza onih sitnica koje su tu da upotpune običan dan.

U Koffein dolazi iz Brazila, Kolumbije, Kenije,Etiopije, iz Meksika, Nove Gvineje i kao takva uvek istog kvaliteta, ukusa, mirisa zauzima prvo mesto na listi mojih favotira.

Sve je počelo na Dorćolu u maloj pržionici,  gde smo čekali na red kako bi zauzeli mesto i u ruke uzeli duplu dozu kofeina, opijali se mirisom mlevenih zrna kafe,sedeli na vrećama od jute ili tirkiznim stoličicama, uživajući u tišini ili graji,tada već poznatih posetioca.

Kako je vreme prolazilo, bilo je neophodno da Koffein proširi kapacitete i omogući nam da u svim vremenskim uslovima boravimo u tom carstvu. Tako je u Ulici Cara Lazara otvoren još jedan. Nalik na muzej, ispunjen raznovrsnim aparatima i eksponatima koji posetiocima pruža potpuni ugođaj.

Bez razmišljanja,zaposleni,ljubazni, nasmejani mladi ljudi, koji neverovatnom brzinom ispunjavaju želje gostiju, čine da ovo mesto bude moj favorit, jer u svetu gde svi jure za kvantitetom i gube kvalitet, Koffein ostaje dosledan i kao takav prvi na listi za sva vremena.


Fotografije: Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
https://www.instagram.com/_oatflake_/

 

Autor:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo …
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu …
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u …
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje …
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i …
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje …
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) …
Read More

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.

PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.