JobFair 17 – LevelUp

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” prvi put je realizovan 31. oktobra i 1. novembra 2005. godine u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta. Ideja o organizaciji Sajma, podržana od strane sedam fakuleta tehničke grupacije Univerziteta u Beogradu, odlično je prihvaćena; više od 2000 studenata je posetilo Sajam. Učešće na prvom Sajmu uzelo je 12 kompanija. Generalni pokrovitelj bila kompanija Microsoft, dok su pokrovitelji bili kompanije Comtrade i Holcim. Medijski pokrovitelj događaja je bila Radio-televizija Srbije. Tokom tog Sajma organizovane su prezentacije kompanija i dva predavanja koja su se bavila temom pisanja biografija i razgovora za posao. Kao potpuno novi tip događaja koji organizuju Best i Istek, „JobFair 05“ je naišao na odličan odziv i samo je potvrdio potrebu da ovakva manifestacija postane tradicionalna.

Organizatori Job Faira 17, Udruženje studenata tehnike Evrope – Best Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd  su studentima tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih fakulteta i studentima drugih naučnih oblasti priredili besplatne radionice pod nazivom „LevelUp“ na kojima su dobili korisne savete i stekli veštinu pronalaženja posla koja je veoma potrebna u današnje vreme kada je na tržištu rada izražena neravnomerna raspodela ponude i potražnje poslova.

Radionice su se održale u subotu i nedelju, 28. i 29. oktobra na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Svoja iskustva i znanja o veštini pisanja CV-ja i motivacionog pisma sa učesnicima su podelili HR stručnjaci iz kompanije Poslovna savršenost,  Aleksandra Vuković Manevski i Ivan Radojičić koji su između ostalog objasnili i način funkcionisanja svog projekta „Završi obuku – zgrabi posao“ koji studentima i drugima koji žele da se prekvalifikuju nudi mogućnost da završe određenu obuku besplatno ili uz minimalnu participaciju, zavisno od obuke, i dobiju posao posredstvom te kompanije.  Aleksandra Vuković Manevski je detaljno objasnila kako izgleda intervju za posao, kako odgovoriti na pojedina pitanja i koja se to pitanja najčešće postavljaju.

O temi CV-ja i motivacionog pisma takođe su govorili i predavači iz Startit – a, Tanja Mladenović I Dino Kukić koji su posebni akcenat stavljali na to kako napraviti dobar nalog na „LingedIn“ profesionalno-društvenoj mreži i o njenom značaju prilikom traženja posla.

Jovana Piper iz Centra za razvoj karijere objasnila je da ne postoji jedan idealan CV kao ni motivaciono pismo i da je jako važno prilagođavati ih konkursu gde želimo da se prijavimo.

Nataša Malinović iz  Microsoft Development Centra Srbije je učesnicima na interaktivan i praktičan način objasnila kako da razvijaju veštinu javnog nastupa, kako da prevaziđu tremu tokom izlaganja i kako te veštine upotrebiti na intervjuu.

Atmosfera tokom radionica je bila vrlo živa, studenti su diskutovali i savetovali se sa predavačima i imali priliku da postavljaju veliki broj pitanja i na taj način reše svoje nedoumice, što su i iskoristili.

JOB FAIR 17

Sajam poslova „JobFair 17 – Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 6. i 7. novembra 2017. godine tradicionalno u Zgradi tehničkih fakulteta.  Trinaesti put zaredom organizatori Sajma, studenti volonteri, radiće na ostvarivanju zajedničke misije – smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju najkvalitetnijeg kadra poslodavcima i uspostavljanju bolje komunikacije između obrazovnog sistema , kompanija koje posluju u našoj zemlji i studenata.

Pokrovitelji ovog sajma su mnogobrojne kompanije koje će imati svoje štandove na sajmu gde će studenti imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa velikim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili

Kompanije:

Globalni partner je MICROSOFT DEVELOPMENT CENTER SERBIA

Zlatni pokrovitelji

HDL DESIGN HOUSE

AKCIONARSKO DRUŠTVO “ELEKTROMREŽA SRBIJE”

TELESIGN D.O.O.

ENDAVA

RT-RK D.O.O.

ELSYS EASTERN EUROPE

AVISTO EASTERN EUROPE

ASSECO SEE D.O.O. BEOGRAD

VIP MOBILE D.O.O.

NAMICS D.O.O.

Srebrni pokrovitelji

WEBCENTIRC D.O.O

ZUHLKE ENGINEERING

VERIEST VENTURE SERBIA

GRUNDFOS SRBIJA D.O.O.

TELEKOM SRBIJA A.D.

WURTH D.O.O. BEOGRAD

CENTILI

SCHNEIDER ELECTRIC DMS NS D.O.O NELT CO

Bronzani pokrovitelji

FIS

NOVOMATIC LOTTERY SOLUTIONS

ICCE D.O.O. BEOGRAD

CRH (SRBIJA) D.O.O

MERIT SOLUTIONS D.O.O.

STRABAG D.O.O. BEOGRAD

TEODESK

P3 COMMUNICATIONS ENGINEERING D.O.O.

SR TECHNICS SERVICES DOO

VERISEC LABS D.O.O.

WEST PHARMACEUTICALS SERVICES BEOGRAD D.O.O.

IBIS INSTRUMENTS D.O.O.

S&T SERBIA D.O.O.

COMTRADE

GLOBAL ENGINEERING TECHNOLOGIES

NETWORK MANAGER DOO

DAD DRAXLMAIER AUTOMOTIVE DOO ZRENJANIN

HOLYCODE

EATON ELECTRIC D.O.O.

FISHINGBOOKER

ENJOY.ING

ENEL PS

BYTEOUT SOFTWARE

WEBCOM DOO BEOGRAD

4M SPECIJALNI ALATI D.O.O.

HENKEL SRBIJA D.O.O. BEOGRAD

RAIFFEISEN BANKA A.D. BEOGRAD

MSG GLOBAL SOLUTIONS

DOMINION VOTING SYSTEMS

METER&CONTROL

MSGNETCONOMY

NETCAST DOO

NCR CORPORATION

BITGEAR WIRELESS DESIGN SERVICES D.O.O.

Okušajte sreću i ostavite svoj CV 6. i 7. novembra 2017. godine tradicionalno u Zgradi tehničkih fakulteta!


Informacije pružili Nenad Krstić i Ivana Damjanovic, koordinatori za LevelUp.


Izvor fotografije: Vanja Talijan

Tekst priredila: Vanja Talijan


Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu, navođenju izvora preuzimanja i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Vanja Talijan.