[INTERVJU] Upoznajte Press centar Udruženja novinara Srbije

Potrebno Vam je prijatno mesto i profesionalizam domaćina, ako može i da bude u centru grada za Vašu prezentaciju, radionicu, konferenciju za štampu? Predstavljamo Vam prostor koji zadovoljava navedene i još mnogo više kriterijume. U nastavku govorimo sa Anom Petronijević Miškov, menadžerkom Press centra Udruženja novinara Srbije.

  1. Kako je nastao Press centar UNS-a?

Udruženje novinara Srbije u maju 2010. godine osniva Press centar, sa željom da ponudi prostor koji odgovara savremenim potrebama i u kome će svako imati slobodu da izenese svoje mišljenje, da se obrati javnosti i predstavi svoj problem, ideju, proizvod ili uslugu.

Uprava Udruženja novinara Srbije prepoznala je značaj ove delatnosti i odlučila da uloži novac kako bi se, po odlasku TANJUG-a,  pokrenuo savremeni Press centar.

Konferencijska sala i koktel klub Press centra UNS-a nalaze se u samom centru Beograda, u Knez Mihailovoj 6/3. To je prostor nekadašnjeg Međunarodnog TANJUG-ovog press centra, koji je od aprila 1977. godine okupljao domaće i strane novinare, kao i najznačajnije javne ličnosti poslednjih decenija XX veka.

Naš Press centar nudi kompletnu organizaciju događaja, u skladu sa potrebama klijenta: od obaveštavanja novinara o događaju, moderiranja, direktnog prenosa na našem sajtu, do snimanja i fotografisanja, kao i postavljanja svih snimljenih materijala na sajt i društvene mreže.

  1. Koji događaji su najčešći u Press centru UNS-a, konferencije, prezentacije ili nešto treće?

U Press centru Udruženja novinara Srbije organizovani su mnogobrojni događaji – od konferencija za medije državnih institucija, panel diskusija, okruglih stolova, tribina nevladinih i međunarodnih organizacija do promocija pojedinaca, koji su privlačili pažnju javnosti i medija.

Najbrojnije su bile konferencije za medije, jer su klijenti brzo prepoznali Press centar kao mesto odakle će se na najbolji i najpovoljniji način obratiti javnosti.

  1. Na koji način se vrši rezervacija, zakup prostora kao i da li imate posebne pakete usluga?

Svi zainteresovani za rezervaciju termina za održavanje događaja u Press centru mogu nam se obratiti na mejl ana.petronijevic@uns.rs ili na telefon 063 611 086.

Naš standardni paket usluga podrazumeva zakup konferencijske sale (kapaciteta do 100 osoba, sa mikrofonima i ozvučenjem i mogućnošću prikazivanja pripremljene prezentacije na video bimu, TV ekranima u CD, MD, VCD, DVD formatu) , objavljivanje najave događaja na sajtu, Fejsbuk stranici, Instagram i Tviter profilu Press centra i  obaveštavanje novinara preko mejling lista Press centra. Pored toga nudimo i video najave događaja, moderiranje,  direktan prenos događaja (Live stream),  audio i video snimanje događaja. U standardnu uslugu spada i  DVD sa snimljenim događajem,  fotografije u elektronskoj formi,  kao i postavljanje video snimka i fotografija na sajt Press centra i društvene mreže.

Osim osnovnog paketa, Press centar nudi i dodatne usluge: simultano/konsekutivno prevođenje (dve kabine za prevodioce, opremu, angažovanje prevodilaca), pripremu i stručnu pomoć za javni nastup,  praćenje medijskih objava i dostavljanje pres klipinga,  uslugu PC info – slanje saopštenja, izveštaja, reklama, najava događaja. U  “Caffe Press” klubu,  ispred sale mogu se organizovati  kafe pauze i kokteli.

Prostor je klimatizovan, može se prilagoditi potrebama klijenata i različitim vrstama događaja.

Kao vid solidarnosti, nevladinim organizacijama odobravamo popust od 20 odsto na naš standardni paket usluga.

  1. Znamo da je najteže privući pažnju na događaj, naročito kada je neko na početku, a možda i nema mnogobrojnu publiku, na koji način može dobiti od Vas podršku?

Naš glavni zadatak je da pratimo potrebe klijenata i prepoznamo njihove želje. Trudimo se da ih na najefikasniji način usmerimo, kako bi postigli najbolje rezultate. Naš stručni tim im pomaže i daje savete za što bolji nastup pred publikom. Pred svaki događaj, novinare pozivamo i obaveštavamo o događaju kroz naše mejling liste sa više od 2500 adresa.

Naša Press služba daje sugestije kako najbolje da “opreme” informaciju i na koji način da je plasiraju tako da stigne do što većeg broja ljudi i pobudi njihovo interesovanje.

  1. Šta Press centar UNS-a čini posebnim? Zašto smatrate da ste Vi najbolji izbor za poslovna okupljanja?

Zato što negujemo profesionalni i prijateljski pristup svakom klijentu. Trudimo se da uvek postignemo dogovor koji je i osnov svake dobre saradnje.

S obzirom na to da se nalazimo u centru i da, pored kompletno tehnički opremljene sale, raspolažemo klubom za kafe pauze i koktele, Press centar UNS-a je idealan prostor za seminare, proslave, sastanke, profesionalne obuke, korporativni team building, prezentacije i promocije, predavanja, tribine i okrugle stolove.

  1. Koji je Vaš vebsajt, kako Vas neko najlakše može pronaći?

Naš vebsajt je www.presscentar.rs , a prisutni smo i na društvenim mrežama:

FB. www.facebook.com/PressCentarUNS

TW.    @PressCentarBgd 

Instagram @press_centar_uns

You tube. https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ

  1. Svi znamo da je javni nastup stresna stvar za mnoge, da li imate mogućnost obuke javnog nastupa ili možda pomoć u izvedbi prezentacija?

Da, naš stručni tim uvek pomože savetima i dobrim primerima kako da se na što bolji način korisnici naših usluga obrate javnosti i skrenu pažnju na svoju temu ili problem.

  1. Da li nam možete reći na kraju više o Vašim osnivačima, kao i koji su Vam planovi narednih meseci?

Osnivač Press centra je Udruženje novinara Srbije, najveća, najstarija i najznačajnija asocijacija profesionalnih novinara u Srbiji i punopravni član Međunarodne federacije novinara (IFJ).

Osnovano je 22. decembra 1881.  kao Srpsko novinsko društvo . Danas ima više od 2000 članova i od svog nastanka kontinuirano radi.

Ciljevi Udruženja su  unapređenje srpskog novinarstva, odbrana slobode misli i izražavanja,  zaštita novinara i interesa profesije i jačanje novinarske solidarnosti i pomoć ugroženim kolegama.

Press centar Udruženja novinara Srbije nastavlja sa radom na razvijanju i unapređenju svojih usluga i ponuda, trudeći se da obezbedi optimalne uslove za održavanje događaja, promociju aktivnosti, proizvoda, usluga.

Nameravamo da razvijemo usluge za lokalne televizije. Njima su često potrebne izjave učesnika događaja u Pres centru, a pošto nemaju mogućnosti  da prisustvuju tim konferencijama, naša služba će uradi taj posao za njih.

Zahvaljujemo se na izdvojenom vremenu i radujemo budućnoj saradnji. Press centar Udruženja novinara Srbije možete naći i u našoj sekciji Partneri i Prijatelji.