Vesti

[EDUKATIVNA RADIONICA] Nauči kako da primeniš GDPR i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti u praksi

Ukoliko se bavite ljudskim resursima, IT bezbednošću, marketingom, pravom, ili želite da steknete veštine Compliance Officer-a, pozivamo Vas na jedinstvenu edukaciju koja je upravo po Vašoj meri i u skladu sa Vašim potrebama.

O čemu se radi?

Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR), primenjuje se od 25.maja 2018.godine, dok u Republici Srbiji uskoro počinje sa primenom Zakon o zaštiti podataka o ličnosti objavljen u “Sl.glasnik RS” broj 87 od dana 13.novembra 2018.godine.

Bilo da poslujete na domaćem tržištu ili u okviru EU, bitno je da se upoznate sa osnovama, kreirate različita prateća akta, uskladite Vaše poslovanje sa regulativom. Stoga Vam pružamo priliku da u zavisnosti od Vaših potreba, i onoga čime se bavite, naučite na koji način da upravljate podacima o ličnosti, šta je važno što morate znati ako se bavite ljudskim resursima, tako na primer o podacima koji se odnose na bolovanja zaposlenih, njihovih radnih dosijea, ili ako imate u Vašoj kompaniji video nadzor ili se time bavite, takođe morate uskladiti Vaše interne akte, bavite se možda promocijom na društvenim mrežama morate voditi računa o mail-ing listama, korišćenju metrike, korišćenju podataka Vaše target grupe, isto tako upravljanje osetljivim podacima kao i na koji način ih čuvate i kako njima upravljate. Kada se sagleda šira slika, svako ko danas ima blog, objavljuje određeni sadržaj moraće da se upozna makar sa osnovama., isto tako, svaka grana poslovanja je obuhvaćena i ne možemo navesti nijedno zanimanje ili oblast koju GDPR ili Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ne treba da interesuje.

Pomenute regulative, donele su i još jedno zanimanje koje postaje vrlo traženo, a to je
Compliance Officer. Naš kolega Zlatan Omerspahić Doktorant na Pravnom fakultetu Univerziteta u Osijeku na odseku za Privredno pravo, spremio je predavanje za Vas, jer Zlatan je Pravnik sa višegodišnjim iskustvom rada u nekoliko industrija poput bankarstva, IT-a . Uže područje interesovanja su mu zaštita ličnih podataka, regulatorno pravo, korporativno upravljanje i pravo IT tehnologija. Aktivno radi na implementaciji nekoliko projekata u vezi sa usklađivanjem i primenom GDPR-a u praksi. Stoga je Zlatan prava osoba koja Vas može uvesti u svet zaštite podataka o ličnosti na prav(n)i način.

Zlatan Omerspahić

Imaćete priliku da naučite, zašto GDPR, šta znači, koje su osnove, koja je svrha primene, koji su osnovni pojmovi, načela obrade ličnih podataka, pravni osnov za obradu, prava lica čiji se podaci obrađuju, kako se obezbeđuje sigurnost podataka, te kako se GDPR primenjuje u kompanijama. Takodje, kratak osvrt šta jedna kompanija mora imati u skladu sa svojom delatnošću, gde će Vam Zlatan pomoći da se uskladite, a isto tako ako želite da budete Compliance Officer šta morate znati i od čega početi kao i na koji način kreirati neophodna akta.


Kako je zamišljena edukativna radionica?

Za sve u daljem tekstu navedene oblike učešća Važi isto pravilo: popunjavate Prijavni formular koji možete dobiti upitom na neku od naših e-mail adresa, gde navodite kojim se zanimanjem bavite, odnosno koja specifična oblast Vas interesuje (ljudski resursi i GDPR, IT bezbednost i GDPR i tako dalje, bitno nam je da nam navedete sferu interesovanja da bismo pravilno formirali grupe prema srodnosti).

Možete odabrati jedan od tri načina učešća.

  1. Edukacija u vidu vebinara, koja obuhvata 1h i 30 min rada, zajedno sa edukatorom, gde dobijate prezentaciju i pratite zajedno, imate vežbe i zadatke. Grupe se formiarju prema interesovanju a mogu biti i individualne u zavisnosti od Vaših potreba.
  2. Edukacija uživo u Beogradu, obuhvata 4h rada, gde se rade predavanja i vežba pisanja interernog akta koji Vam je potrebam u Vašem poslovanju (kao što smo napred naveli svako u svojoj oblasti).
  3. Online razgovor (za one koji samo žele da se konsultuju za specifičan problem ili posao), ovaj segment možete koristiti i u kombinaciji sa edukacijom na način kao što je opisano u broju 1 ili broju 2. Možete ovo imati za kasnije kada Vam nakon edukacije zatreba bilo kakva pomoć i podrška.

Postupak prijave:

U periodu od 07.maja 2019. godine do 21.maja 2019.godine, možete od nas zatržati Prijavni formular, isti nam popunjen vraćate u najkraćem roku, najduže do zatvaranja poziva (21.maj 2019.godine do ponoći). Pored prijavnog formulara obavestićemo Vas i o svim detaljima. I možete nam postaviti sva dalja pitanja vezana za edukativnu radionicu.

U zavisnosti od toga za koju se opciju odličite (neku od navedenih tri, ili kombinujete jedan i tri, ili dva i tri), bićete obavešteni o datumu održavanja radionice, s obzirom da sve što se održava online, radi se u skladu sa dogovorom sa grupom, imaćete ponuđene termine i moći ćete da odaberete, dok u slučaju uživo radionice, ona će biti u junu 2019.godine u Beogradu (tačan datum biće objavljen naknadno).

Sve dalje informacije i prijava:

nomcentargmail.com

officenomcentar.com

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.