Đina Glavčić-Kostić

Predstavi se ukratko čime se baviš

Studentkinja prava, zaljubljenik u poeziju i umetnost filma; dizajner zvuka, pijanistkinja; preterani analitičar, i nesuđeni etimolog. Ponekad pišem.

Mesto gde živiš

Domicil – Požarevac, a Beograđanka u nastajanju.  

Tvojih top 5 osobina

Pedantnost, mašta. Posvećujem se temeljito i mnogo uporno svemu što radim. Volim podjednako i negativne i pozitivne ljude.

Putovanje koje je na tebe ostavilo utisak / Omiljeno mesto

Kina kao otrežnjenje od evropske civilizacije (najdalja tačka zemlje koju sam dosegla), Prag kao mesto “kada najdalje (severnije) odeš, najviše se približiš sebi”, i Trebinje kao toplo, toplo srce Balkana. Omiljeno mesto: 10.000m iznad zemlje u svitanje – more ružičastih pramenastih oblaka koji se iz sekunda u sekund preobražavaju – prizor poezija. Za takve lepote vredi živeti.

Kako provodiš slobodno vreme

Prosti konzument svih umetnosti, najpre. A potom – istražujem granice čovekove slobode i umeće toga biti svoj u društvu, ali istovremeno voleti i biti prisan.

Tvoja preporuka za dodatno usavršavanje

Čitajte SVE čega vam se ruka domogne, pričajte sa nepoznatim ljudima kad god se ukaže prilika: iz toga se rađaju neočekivana interesovanja i najčudnovatija prijateljstva.

Tvoj moto

Nemam moto, i mislim da baš u tome leže beskonačne mogućnosti.  

Zašto baš članstvo u Nomcentru, koja su tvoja iskustva i šta želiš da preneseš o saradnji sa nama

Mnogo volim da pišem i stvaram imaginarni svet pred očima čitalaca – kao da režiram film koji kod svakog gledaoca dobija svoju verziju. Volim da ulazim u koštac sa komplikovanim temama i analitički ih kidam na delove, a uz odabir zanimljivih reči. Ideal: pravna književnost/poezija. Nomcentar daje baš tu priliku – da publikujete svoju ljubav i sarađujete DOSLOVNO sa ljudima svih generacija, što ima posebnu draž. Dobrodošli! J