Lifestyle

Berlin u Beogradu

Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ili samo nekuda žurite? Kako živite?

Neka pitanja mi se neprestano motaju po glavi. O nekim pitanjima trebali biste i vi da razmislite. Istražujem uvek i znate šta me nadahnjuje i gura napred, mladi uspešni ljudi. Oni koji su pronašli svoje mesto i svoju ideju ostvarili, preneli i podelili.

Ima ih mnogo,ali izdvojiću na primer u ulici Kralja Milana jedan  prostor za rad,druženje,sastanke,za čitanje,ispijanje kafe. Taj prostor je zapravo Papergirl galerija, prostrana, šarena. Okružena umetničkim delima, knjigama, nasmejanim , vrednim licima. Nastala kao ideja dve mlade devojke koje su želele da ponude nešto zanimljivo i korisno gradu Beogradu.

Ulaskom u galeriju oseti se dobrodošlica, prijatna tišina i topla reč. Za oko vam zapadnu boje i detalji, svima dobro poznata Amelie ( junakinJa prvog romantičnog filma Žan-Pijer Ženeta,koji se ubraja u najbolje filmove svih vremena)  vrata koja vode na terasu sa koje se pruža neverovatan pogled. Pre nego što se smestite predlažem da porazgovarate sa Jelenom i Radom. Saznaćete zašto su odlučile da iskorače iz svakodnevnice i podstaknu ambiciju, inspiraciju, omoguće umrežavanje, mentorsku podršku i mnogo toga lepog  u inspirativnom prostoru.


Autoska slika Dragana Ilić, posetite njen Instagram profil:
 https://www.instagram.com/_oatflake_/

U pauzi, uvek možete napisati pismo dragim ljudima, prijateljima koji su daleko,jer ako mene pitate papir je papir,a pismo u današnjem vremenu smatram prenesenom  emocijom, u kojoj je neko spakovao mnogo više od reči. Devojke će se potruditi da ono stigne na željenu adresu,a prijatelji će,sigurna sam biti i više nego oduševljeni.

Kako kažu ovde dolaze ljudi sa dobrom energijom, brzo se prepoznaju i ostaju. Ja sam jedna od onih koji u prolazu uvek izdvoje nekoliko sati da pogledaju izložbu, popiju kafu i ukradu malo te pozitivne energije, jer ako znate za onu “Kako zračiš tako i privlačiš”,  šta čekate više?

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger

BIO

Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju.

U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu.

U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.

BLOG

Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read More

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.
PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).

Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.