#BeOriginal – Zasto plagijat kad moze orignial – odrzana radionica

10.03.2014. godine od 10h do 15h družili smo se u Kancelariji za mlade Opštine Savski Venac, ul.Kneza Miloša br. 47. u Biznis centru Opštine Savski Venac i održali naše prvo predavanje u sklopu radionice Zašto plagijat kad može orignial.

Organizacija Nomotehnički Centar Beograd, od aprila meseca 2013. godine sprovodi Projekat objave radova u Zborniku Nova naučna edukativna misao, koji ima za cilj da objava radova i edukacija bude dostupna svima bez obzira na nečije materijalne mogućnosti.
Na osnovu sprovednih više izdanja pomenutnog Projekta, uvidevši neke od nedostataka pri izradi naučnih radova kod mladih, Nomotehnički Centar Beograd došao je na ideju da pokrene Edukativnu radionicu za pisanje naučnih radova ,,Zašto plagijat kad može orignial” i parolom ’’Be orignial!’’ u želji da mladima pomogne u unapređenju veštine pisanja radova, usput ukazujući na pojavu koja postoji u sve većem broju, a odnosi se na pisanje radove za druge, zato smo mlade uputili šta je plagijat i šta indolentnost po tom pitanju donosi u skladu sa Zakonskom regulativom.
Edukativna radionica je  mladima na praktičan način pružila informacije šta je naučni rad, kako od ideje do zaključka rada, kako osvežiti stare teme i prilagoditi ih aktuelnim, šta su autorska prava, kako se štite kao i primenu event marketinga u prezentovanju radova, s obzirom da su Vaši radovi Vaša najbolja vizit karta.

Na kraju Edukativne radionice uvidevši interakciju između učesnika i predavača, mladi su dobili priliku da sami na osnovu onoga što su slušali osmisle teme za izradu eseja, i iste nam dostave do 10.aprila i tako se nadju u Zborniku Radionice, koji će biti zvanično registrovan u Narodnoj Biblioteci Republike Srbije, sa ISSN brojem i COBISS.SR-ID brojem. Za svakog učesnika obezbedjen je štapani primerak i kao i PDF izdanje na mail, kada dobijaju i Sertifikat o prvom predavanju i pohađanju Radionice.

Predavači naše Radionice biii su:

prof.dr Siniša Zarić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Jelena Radojević, dipl.pravnik, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije

Danijela Zlatić – Šutić, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije

Predrag Savić, advokat, Kuća Pravde Strazbur i Pravedna Srbija

dr Zoran Birovljević dipl.pravnik, kreativni direktor Nomotehničkog Centra Beograd

Emilija Panić, Kancelarija za mlade Opštine Savski Venac

MS Dušica Birovljević, osnivač i predsednik Nomotehničkog Centra Beograd

Zahvaljujemo se svima na učešću, ovo je bio mali uvod u našu školu koja počinje u drugoj polovni godine a trajaće skoro kao školska godina.

Zahvaljujemo se:

VIRA-N štampariji i porodici Gligorijević

Jeleni Radojević i Danijlei Zlatić – Šutić i Zavodu za intelektualnu svojinu RS http://www.zis.gov.rs/pocetna.1.html

Predragu Saviću i Kući pravde Strazbur http://www.kucapravde.org/

Prof.dr Siniši Zariću, kao i Kancelariji za mlade Opštine Savski Venac http://www.mladisavskivenac.org.rs/

Kao i svima koji su pomogli u deljenju naše priče i poziva.  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.801817496501931.1073741833.463860373630980&type=3

Vidimo se na sledećem predavanju!

Foto album: Sve fotografije sa radionice