4 DOBRE PREPORUKE ZA BRUNCH / LUNCH U BEOGRADU

Ubrajate li se u one koji vikendom žele sebi da daju oduška i odu sa prijateljma negde na brunch ili lunch u gradu? Ako je Vaš odgovor: da, onda sam i ja jedna od Vas koji subotu provode na  mestima gde ima dobre hrane, gde su cene pristupačne, a ambijent svaki na svoj način intiman, prijateljski.

Četiri proverena predloga:

  1. Bistro Grad Hometown Food (Uzun Mirkova 5) – u samom srcu grada beogradski hometown bar i restoran, mesto je gde uvek možete pronaći potaže koji su pravi izazov za vaša nepca. Ako ste više za nešto konkretno tu je dobro poznata pljeskavica, a slatko zadovoljstvo neka ovog puta bude tiramisu. Ono što me ovde dovodi, pored originalnog ambjenta i ljubaznosti jeste i opuštena atmosfera, muzika i kada poželim kombinaciju predjela za sva čula, zna se Bistro Grad Hometown Food je moj izbor.
  2. Red Bread (Dositejeva 22) – Rezervišite mesto. To je bar sa izvrsnom hranom od ovsenih pahuljica do raznovrsnih sendviča, glavnih jela sve do deserta. Urbano je i prometno, ali zaista prijatno i veselo. Dopada mi se što su dobrodošli i vegetarijanci a i oni koji vole ljutu hranu. Kažem bez podele, mesto za sve. Teško mi je da preporučim jedno jelo, pa hajde za početak posetite i videćete sami, lista za preporuku je predugačka.
  3. Tezga bar restoran (Strahinjića Bana 82) – svakog vikenda u Tezgi se sprema branč sve izazovniji i privlačniji. Tu se nađe kačamak, pita sa sirom, pršuta, burgeri  i mnogo toga što me mami da za simboličan novac ulepšam sebi vikend. Ako vam kažem da su sve vredne stvari u Skadarliji to znači da Tezgu ne zanemarite. Ovde se spaja tradicija i inovacija, tu se pamti heljdina pita sa sirom, domaća pileća supa i kolači sa borovnicom. Sa osmehom ćete ući, a siti i još veseliji izaći.
  4. Protein Global (Lazarićeva 5) – Za sportiste, rekreativce i sve one koji vode računa o ishrani. Vodeći se onom da “zdravlje na usta ulazi” to je mesto gde se jede sportski. Sa pravilnim kombinacijama proteina i ugljenih hidrata, sa prilozima koji su uglavnom od povrća i slatkišima koje nećete naći u drugim lokalima. Volim ih jer se kvalitet ne menja, jer su brzi i efikasni i zbog toga što hulk nijedno jelo ne može da zameni. Bon apetit.

Autor teksta:

[amo_member id=”7680″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.

PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.