Lifestyle

4 DOBRE PREPORUKE ZA BRUNCH / LUNCH U BEOGRADU

Ubrajate li se u one koji vikendom žele sebi da daju oduška i odu sa prijateljma negde na brunch ili lunch u gradu? Ako je Vaš odgovor: da, onda sam i ja jedna od Vas koji subotu provode na  mestima gde ima dobre hrane, gde su cene pristupačne, a ambijent svaki na svoj način intiman, prijateljski.

Četiri proverena predloga:

  1. Bistro Grad Hometown Food (Uzun Mirkova 5) – u samom srcu grada beogradski hometown bar i restoran, mesto je gde uvek možete pronaći potaže koji su pravi izazov za vaša nepca. Ako ste više za nešto konkretno tu je dobro poznata pljeskavica, a slatko zadovoljstvo neka ovog puta bude tiramisu. Ono što me ovde dovodi, pored originalnog ambjenta i ljubaznosti jeste i opuštena atmosfera, muzika i kada poželim kombinaciju predjela za sva čula, zna se Bistro Grad Hometown Food je moj izbor.
  2. Red Bread (Dositejeva 22) – Rezervišite mesto. To je bar sa izvrsnom hranom od ovsenih pahuljica do raznovrsnih sendviča, glavnih jela sve do deserta. Urbano je i prometno, ali zaista prijatno i veselo. Dopada mi se što su dobrodošli i vegetarijanci a i oni koji vole ljutu hranu. Kažem bez podele, mesto za sve. Teško mi je da preporučim jedno jelo, pa hajde za početak posetite i videćete sami, lista za preporuku je predugačka.
  3. Tezga bar restoran (Strahinjića Bana 82) – svakog vikenda u Tezgi se sprema branč sve izazovniji i privlačniji. Tu se nađe kačamak, pita sa sirom, pršuta, burgeri  i mnogo toga što me mami da za simboličan novac ulepšam sebi vikend. Ako vam kažem da su sve vredne stvari u Skadarliji to znači da Tezgu ne zanemarite. Ovde se spaja tradicija i inovacija, tu se pamti heljdina pita sa sirom, domaća pileća supa i kolači sa borovnicom. Sa osmehom ćete ući, a siti i još veseliji izaći.
  4. Protein Global (Lazarićeva 5) – Za sportiste, rekreativce i sve one koji vode računa o ishrani. Vodeći se onom da “zdravlje na usta ulazi” to je mesto gde se jede sportski. Sa pravilnim kombinacijama proteina i ugljenih hidrata, sa prilozima koji su uglavnom od povrća i slatkišima koje nećete naći u drugim lokalima. Volim ih jer se kvalitet ne menja, jer su brzi i efikasni i zbog toga što hulk nijedno jelo ne može da zameni. Bon apetit.

Autor teksta:

Dragana Ilić

Dragana Ilić

Blogger
BIO
Dragana Ilić je rođena 1991. godine na Cetinju. U Herceg Novom završava gimnaziju, a u Beogradu Visoku građevinsko-geodetsku školu, smer geodezija. Za vreme studija bavila se volonterskim radom i na taj način stekla iskustvo, poznanstvo, veštine komunikacije, organizacije i saradnje u timu. U slobodno vreme planinari, putuje, fotografiše, piše, ćita, uvek istražuje i pomera svoje granice. Želela bi da pomeri ljude iz “zone komfora” i da im dokaže da je se sve može kada se hoće.
BLOG
Kada bi vas neko pitao koju to stvar uvek nosite sa sobom, verujem da bi većini odgovor bio telefon. Gotovo ...
Read More
Skadarlija, urbana kaldrma i ulica koja priča million priča godinama, ima još jednu zanimljivu, a možemo reči slatku i ukusnu ...
Read More
Početak jeseni donosi osećaj dolaska hladih dana a toplog doma, boravka sa porodicom, kod nekih i najavu filmova vikendom u ...
Read More
Šta vas inspiriše? Pokreće? Da li maštate u slobodno vreme, da li pišete, čitate? Da li posmatrate šta vas okružuje ...
Read More
Nikada se nisam ubrajala u konformiste, želela da poštujem norme, ispunjavam očekivanja i da na neki način ograničim um i ...
Read More
Strastveni sam čitalac i moram priznati da mi je najteže da izdvojim jednu knjigu koju bih nazvala omiljenom. Međutim postoje ...
Read More
S obzirom na to da sam letnje dete, čim osetim prve talase toplote i miris mora (lavandu, so, ruzmarin itd.) ...
Read More

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU: kliknite ovde.

PRATITE NAS NA FACEBOOK-U: kliknite ovde.


*Napomena: Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, podstiče mlade, svoje članove da učestvuju u edukativnim aktivnostima, nakon čega mogu pisati stručne tekstove ili one koji će predstaviti njihovu svakodnevicu, njihovo iskustvo, preneti priču koja će pomoći i drugima, njihove dobi da lakše razumeju svet oko sebe, ili nauče nešto novo. Tako je u okviru udruženja nastao projekat a potom i deo koji pruža našim članovima da upravo pišu o stvarima koje ih okružuju na način da drugima prenesu svoje iskustvo. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda, ne odgovara za tumačenje prikupljenjih činjenica, informacija, stavova i teorija u autorskom radu, svaki autor odgovara za tačnost informacija u svom radu.

Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celine ili delova teksta predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo (shodno odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Krivičnog zakonika).Korišćenje delova teksta dozvoljeno je shodno autorskom pravu i uz saglasnost Udruženja Nomotehnički Centar kao i autora: Dragana Ilić.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI – Sadržaj internet mesta služi u informativne i edukativne svrhe. Odgovarajući pravni instrumenti imaju prednost u odnosu na informacije sadržane na internet prezentaciji. Udruženje Nomotehnički Centar iz Beograda ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu infromacija sadržanih na internet prezentaciji.